Tysklandturen 2017

af Niels Kristian Pedersen

Her i sommer fik en indbydelse fra den tyske Piemonteseforening til deres 25 års jubilæumsfest
9.-10. sep. 2017, som alle blev bekendt med. Vi var 7 mand med på turen. Fra den 7. sep. til 10. sep. 2017.
Vi mødte alle sammen hos mig d. 7. sep. til morgenkaffe. Så kørte vi af sted ved 10 tiden i en lejet bil til 8 personer.
Det første besøg havde vi tors. 7. sep. om eftermiddagen hos Dirk Trieschmann i Malsfeld , hvor vi blev budt hjertelig velkommen, og budt inden for til noget spise og drikke. Bagefter var vi ude se hans piemontesebesætning som ca. 30 moderdyr plus opdræt. Han har alle dyr på stald året rundt i dybstrøelse. Vi så masse af gode dyr, og bagefter kørte vi til vores hotel i Kassel.

Fre.8. sep.

Efter god natsøvn og et godt solidt morgenmad, så kørte vi videre til næste besøg kl. 11 hos Hans-Georg Schneider i Burgwald-Bottendorf.

Vi blev budt velkommen af hans søn, hvor vi første så deres egen slagteforretning med butik og med 3-4 ansatte. Hvor de solgte deres egne eller andre piemontese og piemontesekrydsningdyr. Bagefter så vi deres piemontesedyr som gik mange forskellige steder, som var marginal jorder kun til græs ca. 30 moderdyr og opdræt.Dyrene var middel store og vi så også polled dyr.
Den polled tyr Grandios som Viking har sæd efter, kommer fra besætningen.Dyr gik ude året rundt, om vinteren gå ind i læskuer med dybstrøelse og foderbord.
Næste besøg havde vi kl. 14.30 hos Martin Paar i Huttenrode, hvor vi blev budt rigtig hjerteligt velkommen.

Først var vi ude at besætningen som er økologisk, fleste af dyr var polled og ca 15 moderdyr og opdræt.Rigtig super gode dyr og mange af køer havde en alder på 10 år til 17 år. Om vinteren var de på stald i dybstrøelse og til sidst budt ind i privaten til frokost og kaffebord.
Så kørte vi videre til vores hotel i Limburg, hvor vi boede næste to dage.

Lør. 9. sep.

Efter god natsøvn , kørte vi sammen med andre som boede på hotel ud til Andreas Schwenk i Niederneisen, hvor jubilæumet foregik til lidt morgenmad.Om eftermiddag fik en guide tur i Limburg, sammen med andre folk fra England,Holland og Schweiz, hvor så de historie steder og nye bolig til Paven, når han var besøg. Den kostet 31 mill. euro at bygge og det med marmor og guldbelægning.

Om aften kørte ud til jubilæumsfesten hos Andreas Schwenk kl 19.00 Hvor vi alle sammen budt hjerteligt velkommen af tyske formand Andreas Borgolte, der ca. 150 mennesker mødt frem til festen.
Det startede med en video om stedet i Niederneisen og hvorfor Andreas Schwenk han har piemonteser.
Bagefter var taler af formænd fra Danmark,England,Holland og Schweiz.Taler fra formænd i delstat ,region og borgmesten i Niederneisen. Bagefter var det store tar selv bord af varme kødretter af piemontese og til sidst var der musik og dans.

Søn.10. sep.

Efter god natsøvn, kørte ved kl.9.00 ud til Andreas Schwenk ,og der var et stort tar selv
morgenbord.
Ved kl. 10.00 var stedet åben for alle interessede, og kl. 11.00 var der fremvisning af nogle de 25
piemontesedyr, som nogle avler havde med. Der var ca. 400 besøgende og lokale brandværn styrede trafikken og parkning.Så ved kl. 15.00 kørte vi mod Danmark.

Alle besøgsværter fik 3 piemontesekrus og 25 års jubilæum T-shirts. Tyske Piemonteseforening fik 6 piemontesekrus.

RIGTIG GOD TUR

Niels Kristian Pedersen